bol dienstverlening

 

borra vanweeghel

 

carsgarage

Natuurgebied Meijendel Wassenaar

Het startpunt voor een duinverkenning In Bezoekerscentrum Meijendel wordt aan de hand van dia's en een maquette de verdeling van het voorduin, middenduin en achterduin in Meijendel uitgelegd. U treft er informatie aan over de planten en dieren die daar voorkomen. Aan de hand van informatiepanelen wordt u wegwijs gemaakt in het proces van infiltratie en waterwinning. 

In het bezoekerscentrum Meijendel kunt u terecht voor alle informatie over Duinwaterbedrijf Zuid-Holland en de waterwin- en natuurgebieden Solleveld, Meijendel en Berkheide. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld diverse wandelkaarten kopen en dagkaartjes voor Kijfhoek en Bierlap Duinverkenning Het centrum is tevens start- en eindpunt van twee vaste wandelroutes. Eén voert u naar zee en toont de natuurlijke veranderingen in het landschap. De andere wandeling neemt u mee langs restanten van oude akkers en weilanden en toont zo de menselijke invloeden op het duin. Lopen door aanplant van oud bos - soms van al meer dan 100 jaar geleden - hoort bij dit beeld. Een infiltratieplas en een sprang tonen de invloed van waterwinning in het duin. Voor elk seizoen wordt een natuurpad beschreven met specifieke informatie over de in die periode aanwezige planten en dieren. Zelf verkennen kan natuurlijk ook: wandelend, paardrijdend of fietsend. Voor de laatste twee mogelijkheden moet u wel zelf zorgen. In het bezoekerscentrum kunt u terecht voor informatie over het natuurgebied Meijendel, de functies van het duin, de planten, de dieren, de waterwinning en de wandelroutes. Ook natuurpaden en boeiende routebeschrijvingen zijn in het centrum verkrijgbaar. De toegang tot het bezoekerscentrum is gratis. U bent van harte welkom!

Bezoekerscentrum Meijendel

Wisselende exposities over het duingebied, ingericht door het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland (DZH). Achter het centrum ligt de Duintuin met tal van inheemse duinplanten. Het centrum organiseert diverse wandelroutes en excursies.

 

droomvisie

 

duivenvoorden

 

remmerswaal automatisering

 

sterrenbad

Zoekt u wat?